Fatmir Seremeti är 2023 års stipendiemottagare!

Fatmir Seremeti tilldelades 2023 års stipendium ur Ernst och Ella Skoogs stipendiefond!

Glad man som pratar, kvinna som håller en blomsterbukett

2023 års mottagare av Ernst och Ella Skoogs stipendium

Ernst och Ella Skoogs stipendium delas årligen ut av Föreningen Furuboda och skall lämnas som en erkänsla för sådana insatser inom folkbildnings-, kultur- och rehabiliteringsområdena som står i nära samklang med Föreningen Furubodas egna mål för sin verksamhet.

Fatmir Seremeti är 2023 års stipendiemottagare!

Fatmir Seremeti är paralymisk goalballspelare, författare och föredragshållare. Fatmir håller föredrag om tillgänglighet och bemötande. I samband med Föreningen Furubodas årsmöte och öppna hus den 14 maj, tilldelades Fatmir Seremeti 2023 års stipendium ur Ernst och Ella Skoogs stipendiefond!
 

Motivering:

Fatmir är så mycket. Han är född och uppvuxen i Rosengård i Malmö, som ung svek synen honom och han tvingades att tänka om vad han ville göra i livet. Det var en tuff utmaning, men han lyckades vända det svåra till en värld av nya möjligheter. Han satsade på att lära sig goalball, en sport där alla är ”blinda” och har en ögonbindel på sig när de spelar. Han är nu en av världens bästa goalballspelare och har tagit medaljer både i EM, VM och Paralympics, och har en över 20 år lång elitidrottskarriär bakom sig.

Fatmir föreläser numera om att vända mörker till framgång genom sitt företag Insight Visions, där han erbjuder föreläsningar om tillgänglighet, bemötande och attityder, inspiration att tänka i nya banor och tro på sig själv. Han har även skrivit en självbiografi med den passande titeln Från mörker till framgång.

Fatmir är med sin kreativitet en nytänkare där utmaningar vänds till möjligheter, en förebild för andra, att man kan leva ett riktigt bra liv trots allt. Hans sätt att förhålla sig till livet gör honom till en mycket värdig mottagare av Ernst och Ella Skoog stipendium och bidrar i handling till Furubodas vision: Ansvarstagande och självständiga människor, med full delaktighet, i ett öppet och tillgängligt samhälle.

Furuboda den 14 maj 2023
Styrelsen för Föreningen Furuboda