Om gymnasieskolan

Furuboda gymnasieskola ligger vackert i naturen vid Skånes östkust. Med promenadavstånd till havet, simhall, gym, fritidsaktiviteter och undervisningslokaler ger Furuboda bästa tänkbara studiemiljö.

Furuboda skola

Om gymnasieskolan

Stugor vid Furuboda

Internat

Skolan har ett internat där du som elev kan bo under terminerna. Kostnaden för boendet kan i vissa fall din hemkommun stå för. Internatet är bemannat och det finns alltid någon att vända sig till om man behöver det. Kontakta skolan för mer information.

Matsalen

Mat och sånt

Skolan har en fin matsal där lunch serveras dagligen. Det finns också möjlighet att köpa mellanmål eller varför inte en glass när solen skiner?

Gemenskap och lugna miljöer

På Furuboda finns många olika aktiviteter och en god gemenskap. Vi erbjuder en hemma-miljö under din studietid där vi delar både det som är glatt och det som är jobbigt. 

simhallen

Fritid

I Furubodas lokaler finns bland annat ett fritidsland med luftgevärsskytte, biljard mm. Vi har simhall och gym. Våra duktiga fritidsledare ger stöd till en meningsfull och utvecklande fritid. Bussen till och från Kristianstad stannar precis utanför skolan.

Det är bara ca 800 m ner till havet och Hanöbukten, med en lång och härlig sandstrand. Strandstugan vid havet används ibland vid aktiviteter i anslutning till skolstart och innan sommarlovet.

Strandstugan

Kontaktperson för mer information