Furuboda gymnasieskola

Furuboda gymnasieskola bidrar till en lugn, trygg och pedagogisk miljö för dina studier.

Blommor i växthus

Furuboda gymnasieskola för en lugn, trygg och pedagogisk miljö för dina studier.

Furuboda gymnasieskola är till för dig som vill arbeta med djur eller växter och som behöver en lugn, trygg och pedagogisk miljö för dina studier. Furuboda passar extra bra för dig som har inlärningsutmaningar eller någon neuropsykiatrisk funktionsvariation som ADHD eller autism.

På Furuboda gymnasieskola får du lära dig i din egen takt. Hos oss finns det engagerade och kunniga lärare som stödjer dig i ditt lärande och på din väg mot framtiden. Klasserna är små och det ges goda möjligheter både för gemenskap och att studierna anpassas till dig och din studietakt.

Två leende killar i klassrum

På Furuboda gymnasieskola kan du läsa:

Naturbruksprogram med inriktning trädgård (specialisering inom växthus)

Naturbruksprogram med inriktning djurvård (specialisering inom hundvård)

Yrkesintroduktion (för dig som saknar godkända betyg från grundskolan)

Program inriktat val (för dig som har godkänt betyg i svenska, engelska eller matematik samt 4 övriga ämnen, eller betyg i både engelska och matematik och 3 övriga ämnen.)

Ansökan görs på Skånegy. Prata med din SYV eller mentor för hjälp att göra ansökan.

Ta gärna kontakt med oss om du vill besöka skolan eller har frågor om våra utbildningar. Följ också länkarna nedan där det finns mer info.

Det är viktigt att du i din ansökan anger det valda programmet i första hand, programinriktat val i andra hand och yrkesintroduktion i tredje hand om det finns risk att du inte kommer att gå ut med fullständiga grundskolebetyg.