Välkommen till Furuboda Second hand

Utförsäljning pågår då butiken upphör inom kort. Skynda att fynda!

Bord med prylar

Välkommen till oss!

Du hittar oss på Kopparbergsgatan 2 i Malmö.

Stor utförsäljning då butiken upphör! 3 för 40kr på allt!

Tack alla kunder som handlat hos oss och tack till er som skänkt gåvor. Snart upphör vår butik för att förhoppningsvis uppstå på ny adress i framtiden. Välkommen in och fynda under våra öppettider som ni ser här nedanför.

  • Måndagar kl. 10.00 - 12.00
  • Onsdagar kl. 10.00 - 12.00

Välkommen att fynda hos oss!

Vi tar Swish och kort - men inte kontanter.

Mer om vår Second hand-verksamhet

Arbete • Delaktighet • Hållbarhet • Lärande

Furuboda Second hand har skapats av flera anledningar. Det viktigaste skälet för oss är att erbjuda sysselsättning och arbetsträning för våra grupper som i nuläget befinner vid sidan om den svenska arbetsmarknaden.

Våra deltagare påverkar, styr och formar vår Second hand och gör den till den välkomnande mötesplats den utvecklas till under de sex år den varit öppen. Butiken är en kreativ plats för utveckling på olika plan.

Vi vill också att besökare och medarbetare ska mötas så mycket som möjligt. Därför är du som kund en avgörande del av vårt koncept och vi bjuder med glädje på en kopp kaffe och en pratstund om du är sugen!

Vårt utbud och vår ideologi

Kläder och prylar

Vi säljer i första hand kläder och prylar och enstaka mindre möbler. Vi har kläder till både stora och små. Sport- och funktionskläder delar rum med festkläder i guld och glitter samt tillhörande skor till de flesta tillfällen. Söker du saker för hemmet har vi ett brett utbud av allt från köksattiraljer till prydnad och textiler av olika slag.

Vi är beroende av gåvor från er som känner till oss och tar tacksamt emot det ni kan undvara, som ni inte använder längre eller som kanske blev utrensade vid senaste storstädningen. I ett samhälle där den omfattande konsumtionen ger kraftiga avtryck på miljön vill vi bidra till en ökad medvetenhet och ett mer hållbart tänk.

Vi tror att mycket av det som slängs idag kan ha ett högt värde för någon annan och att det som tycks slitet kan förädlas till något exklusivt och attraktivt med lite kreativitet och vilja.

Återinvestering av överskott

Furuboda Second hand är en del av Föreningen Furuboda, en ideell organisation utan vinstintresse. Överskott från butiken återinvesteras i verksamheten för att på sikt erbjuda arbete för personer som av olika skäl har svårt att få ett arbete.

Ladda ner